We’re using cookies to give you the best experience possible of Essity.com. Read more about the cookies we use and how to change your settings:

Essity B 285.6 (+1.5 SEK) on 18-Sep-2019 11:19

Select region


Global Site


Essity har undertecknat The Vancouver Declaration, ett löfte från bolag över hela världen att verka för mer hållbara inköp av skogsprodukter. Med denna förbindelse intygar vi också vårt val av FSC som certifiering av skogsprodukter. Vancouver Declaration har också undertecknats av andra hållbara bolag som IKEA och H&M.

Bolagens arbete för en hållbar framtid är avgörande och vi måste gemensamt värna ett ansvarsfullt nyttjande av naturresurser i enlighet med FN:s globala mål för hållbar utveckling. Vancouver Declaration avser öka engagemanget för ansvarsfulla inköp av fiber.
- Essity vill vara i framkant för utvecklingen av hållbara och ansvarsfulla fiberinköp. Vi anser FSC vara det mest trovärdiga certifieringssystemet för trävaror och det bästa sättet för oss att uppnå våra hållbarhetsmål. FSC är en robust och transparent standard som skyddar principerna om biologisk mångfald och skogsbesvarande. Vi fortsätter att göra vår verksamhet ännu mer hållbar, säger Mattias Johansson, Public Affairs Director vid Essity och en av företagets delegater vid FSC: s generalförsamling i Vancouver. 
 

fluffiber.jpg

Contacts

Kontakta mediateamet

media@essity.com
Direkt: +46 8 788 52 20