We’re using cookies to give you the best experience possible of Essity.com. Read more about the cookies we use and how to change your settings:

Essity B 306 (+2.7 SEK) on 23-Sep-2020 17:29

Select region


Global Site


Mother_and_two_boys_with_kite_on_beach_1.tif

Steg för steg mot en hållbar framtid

Vår syn på FN:s mål för hållbar utveckling

På Essity anser vi att arbetet med att uppfylla FN:s mål för hållbar utveckling kommer att bidra till en bättre värld samtidigt som de skapar goda affärsmöjligheter för företag runt om i världen.

Vad vi strävar efter (vår ambition för en hållbar framtid)

Vi på Essity vill öka välbefinnandet genom ledande lösningar inom hygien och hälsa. Vi bidrar till att förbättra livet för enskilda individer och förbättra samhällen i stort. Vi strävar också efter att minimera vår miljöpåverkan och har som mål att utveckla produkter och lösningar som använder färre resurser och passar i ett cirkulärt samhälle.

Vad vi gör

För att nå våra mål och skapa hållbart värde bygger vårt arbete på tre plattformar. Vi har åtagit oss att visa omsorg och mod och engagera oss i sociala frågor som andra inte vågar driva. Vår ambition är att skapa mervärde genom att använda färre resurser. Vi skapar och designar produkter och tjänster som passar i ett cirkulärt samhälle.

Hur vi gör det

Vi minimerar vår miljöpåverkan genom att producera mer från mindre och skapar nya produkter och lösningar som passar i ett cirkulärt samhälle. Genom att agera ansvarsfullt i vår verksamhet kan vi göra skillnad – på egen hand och tillsammans med andra.

TENA-Lifestyle-Woman-with-young-girl-2880x1300.jpg

Vårt hållbarhetsarbete i korthet

Vi har nyligen publicerat vår andra integrerade Års- och hållbarhetsrapport, vilket återspeglar hur djupt inbäddad hållbarhet ligger inom vår verksamhet. Med utgångspunkt i detta har vi nu släppt den andra versionen av "Sustainability in Brief", som ger en övergripande överblick över hållbarheten hos Essity.

"Hållbarhet har alltid varit centralt för Essity. Att bidra till en bättre morgondag driver vår verksamhet framåt"
Essity_icon_Reward_RGB_2_Colour.jpg

Utmärkelser och betyg för hållbarhet

Extern granskning och analys av Essitys hållbarhetsarbete ökar. Förvaltare och investerare baserar ofta sina investeringar på externa index och betyg.

Health-HygieneReport-Cover-2880x1300.jpg

Hygien- och hälsorapporten 2018–2019