Med det globalt ledande varumärket Tork, är Essity världens största leverantör av hygienlösningar inom professional hygiene. Essity är marknadsledare i Europa och har en marknadsandel som är nästan tre gånger så stor som den näst största aktörens. I Nordamerika är Essity den näst största aktören med en särskilt stark marknadsposition inom restaurangbranschen där vi uppskattar att bolaget levererar ungefär varannan pappersservett. Essity är den tredje största aktören i Asien, genom majoritetsägandet av Vinda, och även nummer tre i Latinamerika.

Tissue, Services & Solutions
Inom Tissue, Services & Solutions erbjuder Essity toalettpapper, pappershanddukar, pappersservetter, återanvändbara torkdukar, behållare, service och underhåll samt digitala lösningar med sensorteknik som Tork Vision Cleaning, datadriven städning.

Wiping & Cleaning
Inom Wiping & Cleaning erbjuder Essity rengöringsdukar och avtorkningspapper för att hålla ytor rena och desinficerade. Under 2022 förvärvade Essity det amerikanska bolaget Legacy Converting, Inc. för att utöka utbudet av lösningar inom Wiping & Cleaning och ytterligare stärka närvaron på den nordamerikanska marknaden.

Soaps & Sanitizers
Inom Soaps & Sanitizers erbjuder Essity tvål, lotion, desinfektion och behållare. God handhygien är det effektivaste sättet att förhindra spridning av sjukdomar och infektioner. Med varumärket Tork arbetar Essity för att öka kunskapen om vikten av handhygien genom informationskampanjer och utbildning. Vår prisbelönade ”Tork Virtual Reality Clean Hands”-utbildning är ett exempel på hur vi på ett inspirerande sätt utbildar om korrekta rutiner för handtvätt och handdesinfektion för våra kunder i vården.