Essity B 288.4 (-0.9 SEK) on 01-Jun-2023 17:29

Varumärken


Hållbarhet

För människors och planetens välbefinnande


En del av teamet, en del av samhället – Att hantera inkontinensproblem över hela världen

01_01_01.tif

En av tre kvinnor över 35 och en av fyra män över 40 lider av urinläckage i hela världen, och siffran växer. Att se till att vi svarar på de individuella behoven hos människor som lider av inkontinens är en global utmaning för Essity. Vi siktar på att innovera för, utbilda och stärka dem som lider av inkontinens – och att göra det möjligt för miljontals människor runt om i världen att leva ett aktivt, självständigt och värdigt liv.

TENA:s globala varumärkeschef, Andy Mack, diskuterar ett problem som är mycket vanligare än vad de flesta tror och hur det påverkar människor i deras vardag, med speciell fokus på sport. Han beskriver sitt eget och Essitys jobb runt om i världen och hur innovationer som kan verka relativt små kan ha en stor påverkan, vilket gör det möjligt för människor att vara en del av teamet och samhället.
 
”Inkontinens får dig att känna dig modfälld i varje del av vardagen eftersom det alltid är något du går runt och tänker på. Det kan vara allting från sängvätning till att tänka på vad du äter eller dricker, vad du har på dig för att inte visa att du bär skydd eller undvika spontana möten eftersom du inte vet om en toalett finns i närheten. Detta låter som små problem men sammantaget blir detta stora hämningar i vardagslivet”, säger Mack.
 
Vi strävar efter att stärka människor med inkontinens för att leva sina liv utan avbrott, men även efter att uppmärksamma dem på att de inte är ensamma. För att höja medvetenheten om inkontinens hjälper vi till att inspirera människor som lider av det genom att få utbildning via kurser och appar där de exempelvis kan följa ett träningsprogram som stärker deras bäckenbottenmuskulatur. Målet är att utbilda och guida människor med inkontinens genom utbildningen för att de när de är färdiga ska kunna leva ett rikare liv. 
 
Från ett sportperspektiv är även inkontinens ett stort problem för atleter. 
 
”Det hindrar atleter en hel del och kan till och med få dem att sluta med sin sport, så det är ett allvarligt problem. Läckage är vanligare när du är aktiv; du har ofta mindre läckage som är mer omedelbara och oväntade”, säger Mack.
Läckage är vanligare när du är aktiv; du har ofta mindre läckage som är mer omedelbara och oväntade.
Atleter bär ofta tighta kläder och det är viktigt att deras kläder passar perfekt. Detta kan både göra ett inkontinensskydd mer synligt och innebära att det kommer i vägen. Enligt en enkät utförd av TENA uppger nästan var tionde person som lider av urinläckage att detta hindrar dem från att träna. 
 
Vi letar konstant efter nya sätt att förbättra människors liv i vardagen. Detta är anledningen till att vi arbetar hårt för att samla insikter och på ett sanningsenligt sätt förstå behoven hos dem som lider av inkontinens. Då kan vi fortsätta att skapa innovativa lösningar och hjälpa till att minska den påfrestande påverkan som inkontinens har på deras vardagsliv. Ett exempel på en innovation som kan verka liten men har en stor verkan är våra nya TENA Men Active Fit-byxor som är speciellt framtagna för att se ut som och passa som underkläder för män och samtidigt har alla funktioner som skyddande underkläder har.
 
En annan sant innovativ teknik som ingår i denna produktlista är TENA Identifi – en helt ny nivå av kunskap för förbättrad personlig vård. För att förstå de individuella behoven hos varje person är en noggrann kontinensbedömning viktigt. TENA Identifis rapporter ger bevis baserade på insikter i varje persons individuella behov för toalettbesök, byte och absorberande produkter. Detta hjälper vårdpersonal att skapa individuella vårdplaner som främjar kontinens, förbättrar värdighet och förbättrad livskvalitet.
 
Vi fortsätter att göra genombrott med innovativa produkter och effektiv rådgivning och träning. Vi inser att många kommer att vara tvungna att ha att göra med inkontinens, men vi strävar efter att se till att de som är drabbade känner sig säkra och vinner tillbaka självförtroendet att leva livet fullt ut. Vi strävar efter att göra fler människor kontinenta och förstår att vi för att leva upp till våra förväntningar måste använda rätt strategier, observationer och faktabaserad forskning för att uppnå dessa mål och ambitioner.

Låt oss tala om det essentiella inom hygien och hälsa.
 
Källa:
  • 2013 International Consultation on Incontinence (ICI) Publication
  • Undersökning som utfördes av YouGov å Tena Mens vägnar. 500 män och 500 kvinnor över 55 år fick frågor i oktober 2016.

En av fyra män över 40 lider av urininkontinens.

– 2013 International Consultation on Incontinence (ICI) Publication