Erbjudande

Essitys erbjudande inkluderar Incontinence Products, Medical Solutions, Baby Care och Feminine Care. Produkterna säljs under varumärken som TENA, JOBST, Leukoplast, Libero, Libresse, Nosotras och Saba samt som detaljhandelns egna märkesvaror.

Inom Incontinence Products, med det globalt ledande varumärket TENA, erbjuder Essity ett brett sortiment av inkontinensprodukter som även inkluderar hudvårdsprodukter, våtservetter, tvätthandskar och digitala lösningar med sensorteknik. Inom Baby Care, erbjuder Essity både öppna barnblöjor och byxbarnblöjor samt barnvårdsprodukter som våtservetter, schampo, lotion och barnoljor. I Europa erbjuder Essity barnblöjor under de egna varumärkena Libero och Lotus samt som detaljhandelns egna märkesvaror. Inom Feminine Care erbjuder Essity ett brett produktsortiment som inkluderar exempelvis bindor, trosskydd, tamponger, intimtvål, intimservetter samt tvättbara absorberande underkläder. Inom Medical Solutions erbjuder Essity produkter och tjänster inom sårvård, kompressionsbehandling och ortopedi.

Distributionskanalerna utgörs av detaljhandel, apotek, butiker för medicintekniska produkter, sjukhus, distributörer och vårdhem samt e-handel.

Marknadspositioner

Essity är global marknadsledare inom marknaden för incontinence products med varumärket TENA med en global marknadsandel som är nästan dubbelt så stor som den näst största aktörens. Essity är marknadsledare i Europa, Asien (exklusive Japan) och Latinamerika. Essity är den tredje största aktören i Asien (inklusive Japan) och den fjärde största i Nordamerika.

Inom Baby Care är Essity världens femte största aktör och näst störst i Europa. Essitys starkaste marknad är Norden, där varumärket Libero är marknadsledande. Exempel på andra starka, regionala varumärken är Drypers i Sydostasien och Pequeñin i Sydamerika.

Inom Feminine Care är Essity världens femte största aktör, den tredje största i Europa och marknadsledare i Latinamerika. Exempel på regionala varumärken som stöds av Essitys globala varumärkesplattform inom Feminine Care är Libresse i Norden, Ryssland, Östeuropa, Nederländerna, Malaysia och Kina, Bodyform i Storbritannien, Nana i Frankrike och Mellanöstern samt Saba och Nosotras i Latinamerika.

Inom Medical Solutions, för de produktkategorier där bolaget är verksamt, är Essity världens fjärde största aktör och marknadsledare i Europa. Essity är den största globala aktören inom kompressionsbehandling och den tredje största aktören inom ortopedi. Inom sårvård, vilken inkluderar akut och avancerad sårvård, är Essity den femte största aktören. Essity är nummer tre inom akut sårvård. Exempel på starka varumärken är JOBST, Leukoplast, Cutimed, Delta-Cast och Actimove.

1) Nettoomsättning exklusive valutaeffekter, förvärv och avyttringar.
2) Exklusive jämförelsestörande poster.