Essity B 288.4 (-0.9 SEK) on 01-Jun-2023 17:29

Varumärken


Hållbarhet

För människors och planetens välbefinnande


Hand to Hand

I ”Hand to Hand” får vi insyn i människors vardag i olika delar av världen. Många bilder är tagna i konflikt- eller katastrofområden. Det som förenar oss alla, oavsett hur vår livssituation ser ut, är vårt behov av grundläggande hygien och hälsa. Denna utställning med Essity och Fotografiska innehåller berättelser av Paul Hansen, en av världens mest respekterade journalistfotografer och vinnare av World Press Photo 2013, som syftar till att öka medvetenheten kring det avgörande behovet av tillgång till vatten och hygien.

Vi räddar liv och minskar infektioner

500 barn med diarré kan räddas varje dag med tillgång till rent vatten och tvål. 70 % av sjukvårdsrelaterade infektioner kan minskas genom förbättrad hygienpraxis.

Paul Hansen

Lyssna på fotografen Paul Hansens egen erfarenhet av vikten av hygien och tillgång till grundläggande hygieninrättningar.

Hygien i skolor

I utställningen visas även en skola i England som dokumenterats av fotografen Åsa Sjöström, som arbetar i samma tradition som Paul Hansen. Skolan är del av ett större initiativ där barn tidigt ska lära sig vikten av personlig hygien och betydelsen av att hålla skoltoaletterna rena.

Digital utställning

För dem som inte kan ta sig till museet har vi skapat en onlineupplevelse. Efter eget behag kan du ta del av fotografier, insikter och historier oavsett var du befinner dig. Vi har även inkluderat material från bakom kulisserna och insikter från vår återkommande undersökning om hygien och hälsa i områden som mens, inkontinens och hygien i hemmet. Klicka på ett språk:

Engelska | SvenskaTyska | Franska Holländska | Spanska | Ryska

Hygien- och hälsorapporten 2018–2019

Rapporten lyfter fram vikten av att prioritera hygien och hälsa genom hela livscykeln. Den visar hur insatser inte bara kan bidra till personligt välbefinnande utan även till social utveckling, exempelvis bidra till FN:s mål för hållbar utveckling. 

Den har även som mål att påverka den allmänna politiken för att globalt öka standarderna för hygien och hälsa.

Läs rapporten:
Engelska | Franska | Spanska | Svenska | Ryska | Tyska

”Fotografiska for Life”

Vi är stolta över att berätta om vårt samarbete med Fotografiska för att höja medvetenhet och skapa en livlig dialog kring vikten av hygien och relaterade sociala problem.

Vår första utställning hade premiär den 8 november 2017, med den svenska fotografen Ida Borgs ”Hygiene – A Circle of Life”. Den andra utställningen ”Hand to Hand” visades på Fotografiska i Stockholm från 27 september till 16 december 2018.