Nybliven chef och trebarnspappa, hur fungerar den kombinationen?

– Jag tror att det kommer att fungera utmärkt. Essity är en flexibel arbetsgivare. Tempot är stundtals högt och det ställs krav på din prestation men samtidigt är ledningen mån om att medarbetarna har balans i livet. 

Kan du ge ett smakprov på hur din karriär på Essity har sett ut?

– I min inledande tjänst som Business Development Manager inom konsumentprodukter ansvarade jag bland annat för strategiska initiativ för Libresse och Libero samt drev projekt där vi fick in våra varumärken i nya kanaler. Efter ett tag fick jag frågan om jag även kunde ta rollen som controller. Det är något som jag har erfarenhet av sedan tidigare så det tackade jag glatt ja till. Nu kommer jag ta mig an rollen som Business Planning Director och ansvara för ett team inom Global Brand Innovation & Sustainability.

Det låter som att din karriär går på hög växel!

– Jag sökte mig till Essity just för att det är ett globalt bolag som kan erbjuda många karriärmöjligheter. Som ekonom kan du jobba med allt från produktion, marknadsföring och försäljning till redovisning och finans. Men det ligger på dina egna axlar att driva din karriär framåt med stöttning av din chef. 

Finns det fler skäl till varför ekonomer ska söka sig till Essity?

– Ja, du får jobba med produkter som gör skillnad för människor oavsett om det handlar om barnblöjor eller inkontinensskydd. Vi har stort fokus på innovation och hållbarhet – produkterna blir allt mer digitala och vår affär mer cirkulär. 

Hur skulle du beskriva kulturen?

– Trots att Essity har 46 000 medarbetare världen över känns det som ett familjeföretag. Kulturen är öppen och avståndet till cheferna kort. Här finns en vinnarkultur som samtidigt är mänsklig och förstående.  


Information om intervjupersonen 

Namn: Kristofer Wreimer
Titel: Business Planning Director
Utbildning: Civilekonom, Göteborgs universitet, examen 2009. 
Favoritinnovation: Som småbarnsförälder så måste jag säga Libero Touch, en blöja med extra allt”.