Essity B 263.5 (+1.3 SEK) on 28-Jun-2022 17:29

Vi arbetar över hela världen för att förebygga spridning av infektioner

03_01_01_01.tif

1 400 barn dör varje dag av diarré – trots att en hel del kan göras för att stoppa spridningen av infektiösa sjukdomar genom enkla medel. Det är oroande fakta som dessa som ligger bakom de många anledningar varför Essity arbetar runtom i världen för att utbilda människor om handtvättning, med speciellt fokus på lätta och effektiva sätt att förbättra barns hygien.

Som en global marknadsledare inom hygien och hälsa tillhandahåller vi utbildning och utrustning för god handhygien till miljontals människor runtom i världen.
 
Höstblåsor (vesikulös stomatit) är en vanlig infektiös sjukdom hos barn i åldrarna 0–6 år som drabbade över 2,5 miljoner människor i Kina och Taiwan 2008. Studier visar på att goda handhygiensvanor på ett drastiskt sätt kan minska förekomsten av höstblåsor. Hög förekomst av höstblåsor har bestått under de följande åren och i ljuset av detta ingick vi 2015 i ett partnerskap med Shenzhen Center of Disease Control och Rotterdam Erasmus University Hospital för att förbättra handhygienen på 18 olika förskolor med över 8 000 barn i Shenzhen, Kina. Vi tillhandahöll utbildning om korrekt handhygien till både barn, lärare och föräldrar, samt högkvalitativ tvål och pappersdispensrar från Tork. Efter sex månader hade risken för höstblåsor (vesikulös stomatit) minskat med 60 %. En viktig del av utbildningen i Shenzhen var att appen Ella handwashing toolkit, tillsammans med allt annat material, översattes till kinesiska. Ella handwashing toolkit har designats av Tork och som en del av deras hygienprogram och riktar i synnerhet in sig på att lära barn i åldrarna 2–6 år om hur man tvättar sina händer på rätt sätt. Verktygskitet innehåller en interaktiv app, en historiebok, affischer m.m., allting med samma syfte: att lära unga barn hur de ska tvätta händerna på ett roligt och intuitivt sätt. Men materialet har även utvecklats med målet att göra det roligt för personalen att lära barnen. För äldre barn i åldrarna 6–12 år har Tork även ett verktygskit som fokuserar på när och varför man ska tvätta och torka av händerna, vilket är nästa steg för att se till att de tvättar händerna vid rätt tillfällen.
Handtvätt är det viktigaste och även lättaste och praktiska sättet att förebygga infektioner som sprids via kontakt från en person till en annan.
”Vi tror på vikten av att skapa goda vanor tidigt i livet, i synnerhet när det kommer till handhygien. Detta är anledningen till att vi har utvecklat ett gratis verktygskit som finns tillgängligt över hela världen för att hjälpa unga barn att lära sig hur man tvättar händerna på ett roligt sätt”, säger Jenny Logenius, chef för global varumärkesinnovation på Tork och Essity.
 
Verktygskitappen, Ella’s handwashing adventure, har laddats ned gratis i över 108 olika länder. Den används med framgång i Mexiko som en del av ett flertal olika projekt, däribland att förbättra handhygien bland barn i fattiga områden i Mexico City. 
 
”Handtvätt är det viktigaste och även lättaste och praktiska sättet att förebygga infektioner som sprids via kontakt från en person till en annan. Bra handtvättningsvanor är i synnerhet viktiga i Mexiko där gastrointestinala problem och andningsproblem är väldigt utspridda”, säger Dr. Antonio Arista, barnläkare på Hospital General de México, och som även han samarbetat med Essity i fråga om handtvättning.
 
Handhygienproblem är även ett stort problem i många utvecklade länder, i synnerhet när det kommer till spridning av infektioner. 20 % av luftvägsinfektioner (exempelvis vanlig förkylning) kan förebyggas genom handtvättning.
 
Vi tror att vi har en viktig roll att spela när det kommer till att höja ribban för globala hygienstandarder. Vi har ett starkt åtagande för att göra skillnad med att fortsätta stödja skolor runt om i världen genom att dela kunskap, undervisa och utrusta dem med högkvalitativa, säkra och trygga hygienprodukter.

Låt oss tala om det essentiella inom hygien och hälsa.
 
Källa:
Cover-Marianne-Bengtson-Interview.jpg