We’re using cookies to give you the best experience possible of Essity.com. Read more about the cookies we use and how to change your settings:

Essity B 261.5 (-5.4 SEK) on 22-Jan-2021 17:29

Select region


Global Site


Hygien- och hälsobolaget Essity uppmärksammas för sitt ledarskap inom hållbarhet av den globala ideella miljöorganisationen CDP. Bolaget har säkrat en plats på CDP:s prestigefyllda ”A-lista” för arbete mot avskogning. Essity är uppmärksammat som ett av ytterst få högpresterande företag av de drygt 5 800 som betygsattes. Genom ett betydande och mätbart arbete för att motverka avskogning i sin leverantörskedja och för hållbara råvaruinköp, är Essity ledande inom det globala näringslivet när det gäller ambitioner, åtgärder och transparens på miljöområdet.   

Essity uppmärksammas också som ledande i hanteringen av koldioxid- och klimatförändringsrisker, med ett A- från CDP.

CDP:s årliga miljörelaterade informationsinsamlings- och bedömningsprocess är allmänt erkänd som den främsta måttstocken när det kommer till företags transparens inom miljöarbete. Under 2020 krävde 515 investerare, med över 106 biljoner USD i tillgångar, och över 150 större inköpare, med 4 biljoner USD att spendera, att företagen skulle redovisa sin miljöpåverkan, sina risker och möjligheter via CDP:s plattform. 

– Vi på Essity arbetar fortlöpande för att förbättra och utveckla vårt arbete och det är glädjande att detta uppmärksammas. Som ett av ett mycket litet antal företag i världen som får högst betyg inom dessa viktiga områden är vi medvetna om att vi måste fortsätta utvecklas och vi kommer att göra det tillsammans med både leverantörer och kunder för att minska vår gemensamma miljöpåverkan, säger Magnus Groth, vd och koncernchef, Essity.

Hela listan över företag som är med på årets A-lista från CDP finns här: https://www.cdp.net/en/companies/companies-scores 

Share this