Essity B 294.2 (-0.3 SEK) on 29-Nov-2021 12:09

Select region


Global Site


Hygien- och hälsobolaget Essity stärker sitt erbjudande för inkontinensprodukter genom att förvärva det holländska bolaget Novioscan. Bolaget utvecklar bärbar ultraljudsteknologi som övervakar urinblåsan och möjliggör kontinenskontroll. Köpeskillingen är cirka 70 MSEK (6,5 MEUR) på skuldfri basis.

Innovationen SENS-U är en bärbar ultraljudssensor som mäter nivån i urinblåsan. Den ger en diskret avisering som möjliggör för användaren att tömma urinblåsan i tid. En barnversion av SENS-U finns idag på marknaden och en vuxenversion är under utveckling. 

"SENS-U-teknologin är en innovativ lösning som kommer att stärka Essitys erbjudande inom inkontinensvård och ge konsumenterna möjlighet att leva ett mer hälsosamt och aktivt liv", säger Ulrika Kolsrud, President Health and Medical Solutions på Essity. 

Novioscan grundades 2014 i Nijmegen, Nederländerna och har 10 anställda som kommer att vara kvar i bolaget.

Essity är global marknadsledare för inkontinensprodukter med varumärket TENA. Inkontinens drabbar 4–8 procent av världens vuxna befolkning. Essity verkar för att bryta barriärer och stigman kring inkontinens för att människor ska kunna leva livet fullt ut.

Share this