Essity B 271.5 (-3 SEK) on 23-Jan-2022 17:29

December 21, 2021

Essity förvärvar amerikanskt medicintekniskt bolag inom ortopedi

Hygien- och hälsobolaget Essity har förvärvat AquaCast Liner, ett specialistföretag inom ortopedi som tillhandahåller vattentäta underlagsmaterial för gipsning på den amerikanska marknaden. Att växa genom förvärv inom Medical Solutions är en viktig strategisk prioritering för Essity och med detta förvärv stärker bolaget sin ledande position inom vård av frakturer samtidigt som produktutbudet utökas inom segmentet vattentäta och vattenavvisande gips. Köpeskillingen är inte materiell i förhållande till Essitys börsvärde och offentliggörs inte.

AquaCast Liner är ett privatägt bolag som grundades 2012 och är baserat i Newark, Delaware.  Produktportföljen består av vattentäta och formsydda produkter som säljs till ortopeder under varumärket AquaCast Liner för att användas i kombination med glasfibergipsning. 

- Förvärvet stärker vår position och vårt erbjudande inom ortopedisk fixering i USA. AquaCast Liners produktsortiment är ett bra komplement till Delta-Dry, vårt sortiment av syntetiska gips och vattenavvisande material för användning under syntetgips, säger Ulrika Kolsrud, President Health and Medical Solutions, Essity.

Essity är global marknadsledare inom vård av frakturer (gipsning, skenor, polsterstrumpor och vaddering) som säljs under varumärket Delta-Cast.

Share this