Essity B 269.8 (+0.3 SEK) on 26-Sep-2021 17:29

Select region


Global Site


Hygien- och hälsobolaget Essity har i dag slutfört förvärvet av de återstående 63,8 procenten av aktierna i det australiska hygienbolaget Asaleo Care. Essity AustralAsia, som nu är namnet på den regionala enheten, konsolideras i Essitys redovisning från och med den 1 juli 2021.

– Det är med stor glädje vi i dag välkomnar våra nya kollegor i Australien, Nya Zeeland och Stillahavsområdet till Essity. Tillsammans kommer vi att fortsätta att öka välbefinnandet genom våra ledande produkter och lösningar, och skapa möjligheter för lönsam tillväxt i regionen, säger Magnus Groth, vd och koncernchef, Essity.

Under 2020 redovisade Asaleo Care en omsättning på 419 MAUD (cirka 2,7 miljarder SEK) och underliggande EBITDA om 89 MAUD (cirka 574 MSEK). Baserat på detta skulle Asaleo Care ha bidragit till Essitys nettoomsättning och EBITDA med cirka 2 procent för 2020.

Asaleo Care producerar och marknadsför produkter inom Personal Care och Professional Hygiene i Australien, Nya Zeeland och Fiji, samt inom Consumer Tissue i Nya Zeeland och Fiji. Bolagets portfölj av ledande varumärken inkluderar Libra, Handee Ultra, Purex, Sorbent, Deeko, Viti och Orchid samt de globala varumärkena TENA och Tork som erbjuds genom ett exklusivt licensavtal med Essity.

Share this