WeQual grundades 2018 och har snabbt blivit en mångfacetterad kraft för att öka jämställdheten och mångfalden bland världens största företag. Det kanske största initiativet mot förändring är WeQual Awards, som identifierar, uppmuntrar och sätter  ljus på kvinnor som ännu inte nått högsta chefsnivå.

Torsdagen den 27 januari tillkännagavs att svenska Jessica Nordlinder, VP Global Procurement på Essity, vunnit WeQual Award Europa 2022 i kategorin Inköp & Supply Chain för Europa. Juryn röstade på Jessica på grund av hennes holistiska och strategiska ledarskapssyn i kombination med en empatisk och självmedveten personlighet.

- Jag vill tacka mina kollegor på Essity för möjligheten att växa i en så spännande affärsmiljö. Ett särskilt tack till min chef Robert Sjöström och till min tidigare chef Donato Giorgio, som båda coachat mig i min nuvarande roll samt gett mig friheten som krävts för min ledarskapsförmåga och mitt affärsinflytande att utvecklas, säger Jessica Nordlinder.

Lyssna på Jessicas egna ord om varför hon är så hängiven till att frigöra potentialen hos alla anställda - och den positiva inverkan det har på både företag och samhälle.