Varför valde du att söka till Essity och GET?

-Jag kände till Essity som företag innan och tyckte att värderingarna kring hållbarhet och välbefinnande överensstämde med mina. När jag såg annonsen för GET så tvekade jag inte att söka. Den kändes utmanande och rolig. Jag har inte ångrat mig en sekund!

Berätta om tjänsten

-Jag får under det här året en otrolig start på min professionella karriär. Allt jag hade med mig när jag började programmet var grundläggande teorier och en teknisk bakgrund. Nu får jag applicera teorin till verkliga problem och allt som kan hända i maskinerna. Jag lär mig enormt mycket varje dag och har varierande arbetsuppgifter. Jag ingår i ett resursteam med en processingenjör, en elektriker och en mekaniker – tillsammans löser vi problem som uppstår.

Mina kolleger är väldigt kunniga och jag lär mig så mycket av dem.  Jag har även en mentor och min chef som stöttar mig och gör att min inlärningskurva pekar rakt upp.

Om några veckor flyttar jag till Nederländerna för att fortsätta min utbildning där under tre månader. Jag, och andra som går GET-programmet runt om i världen går en Total Productive Maintenance-skola och tanken är att vi tillsammans skall få praktisera det vi lärt oss i vår fabrik i Hoogezand. Det ser jag verkligen fram emot.

Trodde du att du skulle arbeta med blöjor när du började läsa till civilingenjör?

-Nej det trodde jag verkligen inte. Jag hade ingen aning om hur komplext det är att tillverka blöjor och våra maskiner är enorma och tillverkar 1000 blöjor i minuten. Det är många parametrar och faktorer man måste tänka på för att få fram en säker och bra produkt som en blöja måste vara. Det fick jag inte med mig under utbildningen och jag tycker det är jättekul. Jag är glad att Essity sätter fokus på att bryta tabun och när jag går i affärer och ser våra produkter på hyllorna känner jag en stolthet att jag är med och producerar sådana viktiga och nödvändiga produkter.

Vad är det viktigaste du har lärt dig under programmet så här långt?

-Bland det första jag fick höra från både min chef och min mentor var: våga testa nytt och våga gör misstag – det är den kortaste vägen att lära sig. Det har jag verkligen tagit med mig. Misstag kan leda till utveckling.

Vad händer efter programmet?

-När jag kommer hem från Nederländerna har jag gått klart mitt program och jag kommer börja som processingenjör i ett resursteam här i Falkenberg.

-Jag trivs jättebra i fabriken. Vi är ca 400 personer men det känns litet och familjärt. Det är lätt att kommunicera med alla och jag kände mig välkommen från dag ett. Det är en stor skillnad för mig som jobbat i Japan tidigare, jag uppskattar att jag kan prata direkt med fabrikschefen.  Många har jobbat här väldigt länge och kan fabriken utan och innan. Det är för mig ett gott betyg att jag har valt rätt företag.

Varför skall man söka sig till GET-programmet?

-Det är en jättebra start på karriären. Man får ta ansvar från dag ett samtidigt som man lär sig otroligt mycket.


Namn: Akiho Tamura

Titel: Graduate Engineering Trainee

Utbildning: Civilingenjörsexamen i kemiteknik

Hobbies: Jag spelar fotboll och tycker om att cykla och underhålla cykeln. Jag ser fram emot att cykla mycket i Nederländerna.

Fotograf: Julia Sjöberg

Text: Lotta Thun