Varför valde du att söka till Essitys Graduate-program? 
-Jag letade efter ett program där det fanns goda möjligheter till utveckling och där jag skulle få testa på flera olika roller och avdelningar. Dessutom ville jag gärna förlägga en del av tiden utomlands – och Essity GO! tickade alla dessa boxar. 
 
Vad har du fått göra hittills?
-Sedan starten i höstas har jag jobbat med R&D i utvecklings- och förpackningsteamet. Mina kommande placeringar kommer förmodligen att vara på vår hållbarhetsavdelning samt på en av våra produktionsanläggningar utomlands. Jag gillar att jag kan skräddarsy programmet efter mina egna behov och önskemål, och att jag själv får bestämma hur lång varje placering skall vara. 
 
Hur ser en typisk dag på jobbet ut för dig?
-Det varierar mycket. Jag följer olika kollegor och får lära mig om deras roller och vilka projekt de arbetar med. Jag kan också komma med önskemål gällande arbetsuppgifter. Exempelvis ville jag gärna jobba i laboratoriet och då såg min chef till att hitta några projekt där jag kunde stötta labbteamet. 
 
Berätta om en höjdpunkt under programmet!
-Essity GO! finns i 18 länder och nyligen flögs alla deltagare in till ett stort möte i Göteborg. Det var väldigt roligt och givande att få nätverka med kollegor från världens alla hörn. 
 
Hur trivs du på jobbet?
-Jag trivs väldigt bra. Det är fantastiskt att få ta del av all den kunskap som finns inom bolaget och får arbeta med människor som har ett stort engagemang och verkligen brinner för sitt jobb och de produkter vi skapar. 
 
Vad händer efter programmet?
-Det har jag inte hunnit tänka på än. Jag har så mycket kvar att ta del av innan det är dags att välja vilken avdelning jag vill jobba på. Det känns bra att veta att många har långa karriärer på Essity och provar på alla möjliga områden, så man kan alltid ändra sig om man vill testa något nytt. 
 
Vad gör dig stolt över ditt arbete?
-Det känns bra att jobba för ett företag som vill göra gott i världen – och samtidigt har ett stort hållbarhetsfokus. 
 
Namn: Niketh Venkatesh
Titel: Graduate
Utbildning: Master i hållbar kemiteknik, Chalmers tekniska högskola, examen 2022
 
Text: Sara Schedin
Foto: Julia Sjöberg