Vad lockade dig till Essity?
Möjligheten att få jobba för ett globalt företag med många utvecklingsmöjligheter. Eftersom jag hade hört så mycket gott om dem valde jag till och med ett vikariat på Essity framför en fast anställning på ett annat bolag. 
 
Berätta om din resa inom företaget!
Jag började som Accounting Administrator på avdelningen Accounts Payable. Det innebär att jag gjorde allt från att registrera inkommande fakturor till att vara involverad i månads- och årsbokslut samt i flera harmoniseringsprojekt och referensgrupper. Under sommaren 2018 tog jag mig an rollen som Accounts Payable Manager Nordic, vilket innebar att jag ansvarade för leverantörsreskontraprocessen i Norden och Baltikum. Det uppdraget hade jag fram till april i år då jag började på avdelningen Procurement Services. 
 
Vad innebär din nya roll?
Jag är fortfarande i uppstartsfasen, men framöver kommer jag att ha mycket kontakt med leverantörer och interna stakeholders. Jag kommer också att hålla i utbildningar i vår inköpsportal och lära upp nya användare. Samtidigt blir jag ansvarig för delar av leverantörsprocessen i olika system.
 
Varför väljer du att stanna på Essity?
Förutom att jag känner att hela tiden får utvecklas vidare inom bolaget uppskattar jag verkligen att det är så måna om sina medarbetare. Under alla de här åren har jag också haft turen att ha fantastiska kollegor som jag har skrattat mycket ihop med och trivts väldigt bra med. Det har varit en riktigt härlig teamkänsla. Alla som jag har jobbat med har varit väldigt dedikerade och motiverade. 
 
När har du som roligast på jobbet?
När jag tillsammans med mina kollegor får grotta ner mig i något problem som behöver lösas. Jag gillar utmaningar och tycker om att jobba i team samt ha mycket kontakt med stakeholders. 
 
Vilket råd hade du velat ge dig själv när du var ny på jobbet?
Jag har några råd som jag har burit med mig sedan början av min karriär. Bland annat att aldrig stänga några dörrar och att våga anta nya utmaningar. Samtidigt är det viktigt att kunna stanna upp och skynda långsamt för att ha ett hållbart arbetsliv. 
 
Namn: Lena Eriksson Ta
Titel: Procurement Services
Utbildning: Master i nationalekonomi, Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet, examen 2011
Text: Sara Schedin
Foto: Julia Sjöberg