Marcel Netzén Örns intresse för finansmarknaden väcktes tidigt. Under studietiden satt han i styrelsen för Unga Aktiesparare Umeå och fungerade som kapitalförvaltare för Handelshögskolan i Umeås studentförening. I dag jobbar han som Treasury Controller på det globala och ledande hygien- och hälsobolaget Essity

Varför kändes Essity som ett spännande bolag?

– Jag har följt Essity länge, ända sedan bolaget var en del av SCA. Här finns både en lång anrik historia som tar avstamp i den svenska skogen och samtidigt som det finns en snabbfotad kultur med mycket nytänkande. Som student visste jag att jag ville jobba inom Treasury, en funktion som bland annat hanterar cash management, ränte- och valutarisker, corporate finance och hedgingtransaktioner, och förstod att karriären skulle bli intressantare om jag valde ett stort globalt bolag. Så när det dök upp en tjänst inom Backoffice på Essitys treasuryavdelning för fyra år sedan sökte jag den.

Har Essity levt upp till dina förväntningar?

– Absolut! Här är tempot högt och möjligheterna många. För två år sedan bytte jag roll. Från att ha jobbat med finansiella transaktioner på Backoffice tog jag klivet till Controller, vilket innebär att jag har mer av ett helikopterperspektiv. Utöver att till exempel göra dagliga riskanalyser och ta fram finansiella underlag så är jag också med och bygger nya business intelligence-lösningar. På Essity finns inte bara möjlighet att utvecklas genom att testa olika roller, du kan också delta i olika interna projekt.

Varför ska unga ekonomer söka sig till Essity?

– Här får du det bästa av två världar. Bolaget är stort och har verksamhet i cirka 150 länder, samtidigt som kulturen är familjär och hjälpsam. Du har möjlighet att växa med företaget och testa nya roller, affärsområden och marknader. Essity utvecklar och säljer dessutom produkter som underlättar för människors vardag när det kommer till hygien och hälsa, och har fått mycket uppmärksamhet för sitt hållbarhetsarbete.

Text: Jacqueline Fahlander
Foto: Margareta Hed

Namn: Marcel Netzén Örn
Titel: Treasury Controller
Utbildning: Kandidatexamen i företagsekonomi och en magisterexamen i nationalekonomi, Umeå universitet, examen 2017
Intressen: ”Jag älskar matlagning och att matcha mat och dryck. Andra intressen är finansmarknaden, träning och musik.”