Eftersom brittiske Anand Chandarana arbetat på det medicintekniska bolaget Mölnlycke i 16 år, hade han förberett sig på att det skulle bli en stor omställning att börja på ett nytt företag. När han klev in genom Essitys dörrar i början av 2020 kände han sig dock snabbt hemma. Sedan slog pandemin till.

– Först fick jag lite panik över att jag inte hade hunnit etablera ett nätverk inom Essity, men efter några dagar insåg jag hur enkelt det var att knyta kontakter här. Det är en väldigt familjär känsla inom företaget och det finns en genuin omtanke om medarbetarna, vilket jag märkte av trots att alla interaktioner nu skedde digitalt.

Anand anställdes för att driva utvecklingen av digitala produkter och tjänster för Essitys mediciniska område – som har växt i rasande takt på grund av covid-19. Han upptäckte snart att alla medarbetare på Essity är så mycket mer än sina roller.

– Det här innebär inte att du har mer press på dig, utan att du uppmuntras att bidra med din kunskap och kompetens även inom andra delar av företaget. Som exempel har jag, på grund av min bakgrund inom försäljning och med en passion för det digitala, varit ansvarig för ett globalt projekt där vi stöttade våra säljare i hur de ska kunna kommunicera med våra kunder på distans, säger han och tillägger:

– Det är ett bra exempel på att våra ledare inte bara uppmuntrar oss att komma med nya idéer, utan att de också hjälper oss att realisera dem.

En av anledningar varför Anand sökte sig till Essity var bolagets storlek. Essity har 47 000 medarbetare runt om i världen och verkar inom en rad olika områden.

– Du kan ha hela din karriär inom Essity, och ändå känna att du hela tiden utvecklas. Det är en oerhört dynamisk och mångfacetterad arbetsplats. Samtidigt drivs vi av ett högre syfte och arbetar för att bryta barriärer inom hygien och hälsa.

Sara Schedin

Information om intervjupersonen
Namn: Anand Chandarana.
Titel: VP Sales Excellence & New Business
Utbildning (skola och examensår): BSc in Mathematics, Queen Mary University of London, examen 2004.

Kuriosafråga:
Berätta något om din arbetsgivare som inte alla känner till!
”När jag började här blev jag överraskad över hur otroligt många produkter och tjänster Essity har, många fler än jag hade trott.”