We’re using cookies to give you the best experience possible of Essity.com. Read more about the cookies we use and how to change your settings:

Essity B 301.8 (-2.5 SEK) on 15-Nov-2019 11:59

Select region


Global Site


Essity-History.jpg

Essity listades på Nasdaq Stockholm den 15 juni 2017. Förut var vi SCA, som grundades i Sverige 1929. Vår expertis om hygien började med förvärvet av det svenska företaget Mölnlycke 1975. Genom Mölnlycke sträcker sig våra rötter långt tillbaka till 1849.

Från 1975 fortsatte vår tillväxt inom hygien- och hälsoverksamheten med ett antal förvärv och flera etablerade joint ventures. Under årtiondena sedan 1975 har vi konsoliderat och fokuserat vår hygien- och hälsoverksamhet kring träfiberprodukter, och vi har lett banbrytande produktutveckling inom alla våra hygien- och hälsoproduktområden.

Essity förvärvade 2017 BSN medical, som är ett ledande företag för medicinska lösningar och som utvecklar produkter inom sårvård, kompressionsterapi och ortopedi. Detta drag mot den medicinska arenan, i kombination med vårt fortsatta engagemang för hygien, kommer att skapa ytterligare värde för miljontals människor runt om i världen.

Vid varje stadium i vår utveckling har vi funnits nära våra kunder och konsumenter för att omvandla viktiga insikter till lösningar som uppfyller dagens och morgondagens hygien- och hälsobehov.

Namnet Essity kommer från de engelska orden ”essentials” (”väsentliga” på svenska) och ”necessities” (”nödvändigheter” på svenska). Hygien och hälsa är essensen i välbefinnande. Bättre hygien och hälsa är nödvändigheter för ett bättre liv och våra produkter och lösningar spelar en essentiell roll i att förbättra välbefinnandet. Detta är vad vi gör på Essity. Och därför heter vi Essity.