Varje säte i Generalförsamlingen var upptaget vid toppmötet Global Engagement som Essity sammankallade i förra veckan vid FN:s högkvarter i New York som ett led i vårt pågående samarbete med organisationen. Dagordningen fokuserade på hur högskolestudenter kan vara starka förespråkare och vidta åtgärder för FN:s globala mål för hållbar utveckling och ”de mest angelägna frågorna som Förenta nationerna står inför”. Talare innefattade Amina Mohammed, FN:s biträdande sekreterare, och Miroslav Lajcak, FN:s ordförande.   

Don Lewis, chef för BU Professional Hygiene, representerade Essity. I sina inledande kommentarer presenterade han företaget och framhöll vårt engagemang för FN:s globala mål för hållbar utveckling:

”Vad som har förändrats för Essity – och för ett växande antal företag – är det enande fokus som Förenta nationerna, genom målen för hållbar utveckling, tillhandahåller. Vi välkomnar detta globala engagemang och ledarskap!”  

Ämnena inkluderade klimatförändringar, FN:s prioriteringar, uppnåendet av målen för hållbar utveckling, mänskliga rättigheter och flyktingkrisen.  

Evenemanget inkluderade även möjligheten för Essity och andra FN-partnerföretag, inklusive Coca-Cola, Mastercard och H&M, att träffa 50 av de största ”påverkarna” bland studenterna. Det här är studenter som har stora nätverk och många följare på sociala medier. Diskussionerna fokuserade på studenters perspektiv på företagens roll när det gäller att uppnå målen för hållbar utveckling. De var särskilt imponerade av Essitys engagemang att mäta många aspekter av vårt arbete i samband med hållbarhet, inklusive våra innovationer.   

”Jag var oerhört imponerad, inte bara av dessa studenters engagemang, utan även av den djupa kunskap som de hade om målen för hållbar utveckling”, sade Don. ”Varje student som jag mötte var aktivt involverad i att föra fram en positiv inverkan på deras campus och gemenskap. Från att ta itu med osäker livsmedelsförsörjning på campus till att hjälpa flyktingar att integreras i deras städer, läser och pratar dessa studenter inte bara om hållbarhet, utan de vidtar också åtgärder.”  

”Detta program var ett utmärkt forum för Essity att introduceras till nästa generations arbetskraft på ett mycket positivt och effektfullt sätt. Medan de kanske inte har hört talas om Essity innan, lämnade de mötet med kännedom om vilka vi är och vad vi står för”, sade Amy Bellcourt, Professional Hygiene, som också deltog i evenemanget.

Läs mer om vår inställning till FN:s globala mål för hållbar utveckling genom att klicka här