”Vi vill att våra alumner ska veta att de har en plats hos Essity, även efter att de slutat. Vi värderar deras insikter och idéer. "När vi övervägde det här initiativet upptåckte vi att det redan fanns ett antal små grupper som drevs av alumner. Vi insåg att vi missade ett fantastiskt tillfälle att fortsätta att ha en relation med tidigare medarbetare.” Cathy Andréasson Employer Branding Manager

Så vad får alumnen ut av nätverket? 

Idag erbjuder Essitys Alumni-nätverk ett antal nyckelfunktioner inklusive: nyheter, videos, press- och faktaartiklar samt jobbmöjligheter relaterat till Essity. Vi vill att våra nuvarande och dåvarande medarbetare ska vara stolta ambassadörer för Essity. Vi försöker interagera med våra alumner och säkerställa fördelarna med att behålla kontakten, både för nuvarande och tidigare medarbetare. Alumni-nätverket ger tidigare medarbetare många unika fördelar som inte erbjuds på andra ställen. Alumnen har tillgång till aktuella branschnyheter och innehåll som ger våra alumner företagsinsikter, marknadsinsikter, affärstrender och uppdateringar inom  hygien- och hälsobranschen. Alumni-nätverket gör också att våra alumner kan hålla kontakt med kollegor som fortfarande arbetar för företaget och utbyta idéer och historier. Vi hoppas att detta ska skapa ett starkare band mellan branscher, tillhandahålla insikter som vi kanske hade missat annars och skapa samarbeten och möjligheter.  Med tiden ser vi möjligheter till olika former av rabatter och kampanjer såväl som alumnievenemang och möjligheter till volontärarbete. 

 ”Även om den livslånga anställningen kanske inte existerar längre, kan en livstidsrelation med … medarbetare bestå”   LinkedIns co-founder/chairman, Reid Hoffman

Våra alumner erbjuds att ta del av en stor mängd information såsom allt från videos från event och kampanjer till press-och faktaartiklar.   Under 2018 kommer nätverket att expandera med ytterligare exklusiva erbjudanden och förbättrade sätt att nätverka. Med fler och bättre funktioner för Alumni-nätverket hoppas vi kunna bygga vidare på den redan växande grund som lades år 2017.

Vad får Essity ut av Alumni-nätverket?

Vi vet att efterfrågan på talang växer och kampen om högkvalificerad kontingent arbetskraft blir alltmer påtaglig för företag. Det är därför Essitys alumner får information om när det finns lediga jobb som matchar deras profiler. Vi vill att våra alumner ska veta att de är välkomna tillbaka. Vi tror att nya lösningar och insikter utgör hörnstenarna i innovation och vi ser att våra alumner återvänder med fräscha idéer. Återvändande alumner bidrar på många olika sätt, genom att förespråka tvärfunktionella arbetssätt, introducera oss för nya koncept och nya processer samt genom att förespråka anpassning och innovation. Alumni-nätverket gör att Essity kan behålla kontakten med tidigare kollegor som kanske kan vara intresserade av att återvända till Essity teamet med nya annorlunda idéer. 

Vi samlar också in insikter och några av våra alumner deltar aktivt i fokusgrupper och undersökningar. Resultaten från dessa används ofta för globalt beslutsfattande inom Essity och de fungerar även som vägledning. Kombinationen av alumnernas tidigare kunskap från Essity och deras erfarenheter från deras nya karriärupplevelser ger värdefulla insikter och förbättringsmöjligheter och vi är väldigt tacksamma för deras deltagande!

Så vänta inte, registrera dig och gå med dina kollegor i Essitys Alumni-nätverk idag!

Nuvarande medarbetare, praktikanter, tidigare medarbetare och kontraktsanställda är alla välkomna att gå med. Allteftersom nätverket växer så kommer också det vi erbjuder att växa. Håll kontakten med vår LinkedIn-grupp och anmäl dig till vårt nyhetsbrev som kommer ut varje månad för att komma igång och delta i diskussionen!