Hej Simon, skulle du vilja börja med att berätta för oss om din roll? 

Som Site Infrastructure Manager jobbar jag med att stödja teknikprojekt och säkerställa att områdets byggnader och tjänster förblir i gott skick. Det innebär att jag är inblandad i många utvecklingsprojekt – och de är många! Det som är mest givande för mig är den stora variationen av arbetsuppgifter. På en och samma vecka kan jag arbeta med en kontorsflytt, ett civilingenjörsprojekt, material- och energisparprojekt, uppgraderingar av produktionskapaciteten, säkerhetsarbete samt diskussioner kring leverantörskontrakt. Det är väldigt roligt att arbeta med så många människor med olika erfarenheter. 

Det låter som om du har ett väldigt omväxlande jobb. Hur ser en vanlig dag som Site Infrastructure Manager ut?

En vanllig dag innehåller en mix av direkta frågor och långsiktig planering. Teamet kanske organiserar underhåll av lufthanteringsenheterna eller löser problem med belysningen och förbereder en förfrågan om att byta ut systemen helt under en och samma dag. Vi har alltid arbete på gång på olika stadier i projektcykeln och en vanlig dag för mig handlar om att stötta det arbetet – oberoende av tidsramen!

Du måste vara mycket inblandad i den tekniska delen av områdesförvaltningen. Vilka möjligheter/utmaningar ser du inom tekniska yrken och ingenjörsyrken i framtiden?

Jag tror att ”Internet of Things, (IOT) och tillverkningsutveckling kopplade till ”Industri 4.0” kommer att vara en stor utmaning för ingenjörer och tekniker inom en snar framtid. En del av den här tekniken finns redan omkring oss i våra bärbara och anslutna enheter. Vi har redan trådlösa övervaknings- och kommunikationssystem i hemmet, för hälsa, energi och ljus samt tillgångs- och informationstjänster såsom ”smarta kylskåp”, ”Amazon Echo” eller ”Nest”-systemet. I framtiden kommer det att finnas nya sätt att interagera med maskiner såsom att länka förstärkt verklighet för att behandla data. Det kommer att bli en intressant process för vår bransch att ta detta kliv. Pressen från utrustningsleverantörer att dra fördel av smartare system kommer att öka och tillgängliga optimeringar kommer att få dessa alternativ att framstå som allt mer attraktiva. Utmaningen inom ingenjörsvetenskap och teknik kommer att handla om att göra det mesta av det som erbjuds och vid rätt tidpunkt för vår verksamhet. 

Du är relativt ny på Essity och påbörjade din nuvarande roll år 2017. Hur har Essity stöttat dig under din inledande jobbfas?  

Jag har känt mig välkommen på Essity, vilket troligtvis är det viktigaste stödet du kan få när du börjar ett nytt jobb. Men jag har också fått stöd genom utbildningar och utvecklingskurser såsom PEP-, NEBOSH-, och PRIME-projektledning samt genom direkt stöd från mina kollegor. Detta har hjälpt mig att förstå verksamheten både ur en teknisk och funktionell synvinkel.  

Så vad blir du mest överraskad av när det gäller arbetet på Essity?

Omfattningen av saker och ting här – vi tänker och agerar på ett betydelsefullt sätt, vilket är uppfriskande. 

Du nämnde tidigare att du ofta arbetar med projekt och i team som består av många olika sorters människor. Vilka egenskaper värdesätter du mest hos de människor som du arbetar med?

Det jag värderar högst är ett engagemang för perfektion och en vilja att stötta varandra. Jag värdesätter också att arbeta med människor som är öppna för nya idéer och nya sätt att arbeta. Det finns många bra sätt att ta sig från A till B men det som är viktigast för mig är vad vi lär oss på vägen. 

Hur ser du dig själv som ledare?  

Jag vill tro att jag är en stöttande ledare. Jag försöker att vara tillräckligt tydlig så att människor kan använda sina färdigheter och sin kunskap proaktivt så att vi kan nå våra mål tillsammans.

Arbetsplatskulturen är väldigt viktig för Essity. Hur skulle du beskriva den arbetsplatskultur som du har upplevt på Essity hittills? 

Jag skulle säga att vi har en kultur på Essity där vi stöttar varandra. Vi möter många utmaningar men vi möter dem tillsammans. Under mitt första år har jag bara upplevt kulturen som positiv. Vi verkar vara företag med entreprenörsanda, ett överflöd av färdigheter och kunskap och en strävan efter att ständigt förbättra oss. 

Det låter som om du är extremt upptagen om dagarna. Hur hittar du balansen mellan arbete och fritid på Essity?

Att arbeta i projekt innebär att det kommer att finnas tillfällen då du är extremt upptagen, vilka följs av perioder för eftertanke och förberedelser. Det som är bra är att om du har planerat väl så kommer du att ha en ganska bra uppfattning om när dessa perioder infaller! Jag cyklar också två till tre dagar i veckan – arbetsplatsen är verkligen utrustad för en aktiv livsstil med duschar och såna saker. Såna små saker hjälper mig att uppnå en hälsosam livsstil när jag arbetar och ger mig möjlighet att tillbringa mer tid med mitt barn!

Vilket råd skulle du ge till någon som söker jobb på Essity?

Jag skulle säga att det innebär utmaningar och kräver ett fullständigt engagemang oavsett vilket jobb du väljer. Men om du tar steget kan det innebära enorma fördelar för dig. Det är ett fantastiskt företag att arbeta på.

Vilken enda produkt från Essity skulle du som är välbekant med utbudet ta med dig om du var strandsatt på en öde ö och varför? 

Jag skulle ta med ett förråd av Plenty. Det är så användbart att jag säkert skulle kunna uppfinna en metod för att återvända till civilisationen med det! 

Tack Simon. 

Snabbfakta  

Baserad i: Manchester, Storbritannien

Bakgrund: Teknik och pappersindustrin för hela slanten! Lärling inom styrmedel/elektroteknik för tidningspapper, processteknik och teknikförvaltning i tygproduktion (trådar) och numera anställd hos Essity.

Dolda talanger: Jag spelar bas i ett band och jag är en halvbra jonglör!

Förebild: Galileo Galilei är en person som jag beundrar. Hans önskan att förstå världen omkring sig fick honom att ifrågasätta status quo trots att han stod inför kyrkans vrede, en inkvisition och slutligen husarrest.

Personligt motto/citat: Vi har mött fienden och han är vi.

Favoritfilm: The Big Lebowski. 

Favoritmusik: The Cure, Talking Heads, Aphex Twin – jag kan inte nämna alla!