We’re using cookies to give you the best experience possible of Essity.com. Read more about the cookies we use and how to change your settings:

Essity B 218.4 (+2.3 SEK) on 21-Nov-2018 17:29

Select region


Global site


DSC_3067.JPG

Osmar Garcia söker utmaningar, töjer sina gränser och har en stark drivkraft för framgång. Som utexaminerad från Essity GO! hade Osmar möjligheten att mätta sin nyfikenhet och tillämpa sin drivkraft i olika roller. Tidigare denna månad satte vi oss ner med Osmar för att höra mer om hans erfarenheter som utexaminerad från programmet GO! och reflektera över hans karriär så här långt.

Nu när du har varit med nästan två år i programmet GO! Osmar, skulle du kunna berätta för oss om de roller som du har haft inom programmet?

En del av mitt examensprogram innebär att jag får tillbringa tid på några olika avdelningar innan jag beslutar mig för att specialisera mig på ett område. Jag är baserad i Mexiko och har redan haft flera olika roller sedan början av min karriär med Essity. Jag har haft tre olika roller hittills. I den första arbetade jag med marknadsföring på TENA där jag övervakade projekt som Pants Latam Strategy. Min andra roll var som utexaminerad assistent från programmet GO! inom försäljning där jag var ledare för två projekt. Just nu är jag i min tredje roll projektledare för Key Performance Project inom kundservice. Jag har haft möjligheten att leda projekt med stor inverkan på företaget och den kontaktnivå som vi har med företagsledare är verkligen berikande. Det oberoende man också har för att föreslå nya idéer är ovärderligt.  

Har programmet Essity GO! för utexaminerade varit annorlunda än vad du trodde att det skulle vara?  

När jag anslöt mig till programmet GO! i augusti 2016 fick jag veta att jag skulle vara involverad i projekt som har en inverkan på företaget. Hittills kan jag utan tvekan säga att det verkligen har varit så. Jag har deltagit i några spännande projekt. Programmet GO! har verkligen levererat vad det lovade.   

Hur skulle du med tre ord beskriva din erfarenhet inom Essity GO! för utexaminerade? 

Utmanande, berikande, holistiskt 

Som du vet så rekryterar vi nu utexaminerade till programmet GO! som ska börja senare i år. Vilka råd skulle du ge till alla som vill ansöka till GO!-programmet? 

Jag skulle vilja säga … var modig och var inte rädd för att ta risker. Min erfarenhet med Essity är att om man vill prova något så kan man.  

Vilka egenskaper värderar du mest hos de människor du jobbar med? 

Alla verkar alltid vilja hjälpa varandra. De tar sig an allt de gör varje dag med passion och energi.

Så vad ger dig energi?    

Dagliga utmaningar. Jag gillar att bli testad och tänja på mina gränser.  

Är kulturen i ett internationellt företag annorlunda än vad du trodde den skulle vara? 

Ja, varje företag har sin egen kultur och försöker anpassa den till sin egen uppsättning av kärnvärderingar. På Essity hittade jag en stark koppling mellan deras värderingar och kulturen. Jag hade aldrig trott att ett företag i Essitys storlek kunde ha en så stark grund i personalkulturen.  

Finns det något som du har sett eller varit med om på Essity som verkligen sticker ut?  

Möjligheten att få möta Magnus Groth (Essitys vd och koncernchef) tyckte jag var speciellt. Jag fick träffa och prata med honom, vilket gav mig självförtroende och verkligen hjälpte mig att identifiera både personliga och professionella kvaliteter som en bra ledare har.  

Du nämnde Magnus Groth. Vad gör någon till en bra ledare enligt dig? 

Det är viktigt att föregå med gott exempel, ha ansvarskänsla och passion samt tycka om vad man gör och på så sätt uppmuntra lagarbete och utveckla ledningskompetens.  

Föreställ dig att du kunde prata med dig själv för ett år sedan. Vilket råd skulle du ge dig själv? 

Utnyttja alla rotationer under programmet för att bli specialiserad på flera områden, vilket kommer att hjälpa dig att fatta bättre beslut i framtiden. 

Om du skulle kunna välja en produkt som du kan ta med dig till en öde ö av Essitys breda utbud av produkter över hela världen, vilken skulle det vara? 

En förpackning med TENA Wingfolded eftersom det skulle hjälpa mig att göra en tillfällig säng eller ett litet tak som skydd från solen 

Tack för din tid Osmar. Skulle du vilja tillägga något?  

Jag vill bara säga att programmet GO! för utexaminerade är en fantastisk erfarenhet. Det har verkligen hjälpt mig att definiera mina karriärval. Det har varit en fantastisk resa, full av både professionella och personliga erfarenheter och kunskaper. 

Snabbfakta  

Baserad i: Mexiko, Santa Fe

Universitet: Tec De Monterrey

Dolda talanger: Fotbollsspelare

Förebild: Nelson Mandela

Personligt motto/citat: Behåll alltid fötterna på jorden men blicken riktad mot stjärnorna

Favoritfilm: Warrior   

Favoritmusik: 60- och 70-talet