Hej Maria! Beskriv en vanlig dag som Brand Manager. 

”Vanliga” dagar är väldigt sällsynta! Men vanligtvis börjar jag min dag genom att sätta prioriteringar, förbereda för möten och stämma av med mitt team för att informera om och ta emot uppdateringar. I första hand fokuserar jag på att samla in information från mitt team, från projekten i olika regioner och från verksamheten. På så sätt kan jag dra fördel av möjligheter som uppstår eller förutse problem innan de blir verklighet. I mitt arbete måste jag tänka och arbeta väldigt flexibelt men det är fantastiskt när man förutser ett skifte på marknaden och det blir precis som man tänkt sig! Det är väldigt tillfredsställande. 

Det låter som om ditt arbete bygger på ett bra samarbete i teamet. Kan du nämna någonting som du har gjort som verkligen sticker ut när det gäller teamwork på Essity? 

Att förändra och bygga en ny plattform kring varumärket Regio var verkligen speciellt.  Jag var delaktig i ett globalt projekt där vi behövde förena varumärkets visuella identitet och samtidigt bevara dess arv. I slutänden hjälpte projektet oss att bli ett starkare globalt varumärke med en tydlig identitet. Detta kommer jag alltid ha med mig, eftersom jag känner att det var det första projektet där jag fick leda ett team med kollegor från många olika områden. Jag tror att det betydde mycket för varumärket eftersom det berörde varje enskild produkt i sortimentet och det förändrade verkligen varumärkets utseende, samtidigt som dess arv bevarades. 

Vilka är de egenskaper du värderar mest i de team och hos de människor du jobbar med?

För det första skulle jag säga förmågan att kompromissa och att ta ansvar. Jag känner mig väldigt nöjd med att arbeta med människor som behandlar projekt som om de var deras egna, som är motiverade och känner sig stolta över vad de åstadkommer. Inställning är också en viktig sak för mig. Viljan att lära sig saker, uppleva, engagera sig och att fortsätta försöka. Sist men inte minst värderar jag personlig drivkraft extremt mycket, att klara av alla hinder oavsett hur enkla eller komplexa de är. Vi möter utmaningar varje dag i våra jobb och de personer som letar efter lösningar snarare än problem har redan vunnit halva striden.

På Essity anser vi att det är viktigt att balansera personlig och professionell utveckling. Har Essity stöttat dig i din egen utveckling?

Jag upplever att min utveckling har drivits på av mina chefer som alltid har varit villiga att stötta och vägleda mig i mina projekt och i min utveckling. Men rent allmänt försöker Essity hela tiden få mig att utvecklas bortom mina direkta ansvarsområden genom att ge mig behörighetsutbildningar som jag inte skulle ha sökt annars. Det hjälper mig att utvecklas på många olika sätt. 

Du nämnde den betydelse som dina chefer har haft för din utveckling. Vad tycker du utmärker en bra ledare? 

Jag tror att det är en kombination av många olika saker som gör någon till en bra ledare.  Du måste ha förmågan att tänka på framtida möjligheter samtidigt som ditt huvudsakliga fokus ligger på det som händer från dag till dag. Hjälpa till att upprätthålla en balans mellan privatliv och arbete och ingjuta den hälsosamma balansen i sina team och människor omkring dem. De sista egenskaperna, som jag personligen anser är viktigast, är att både kunna förmedla tydliga mål och vara en inspiratör och ledare.   

Hur skulle du se dig själv som ledare?  

Jag tror att en av de svåraste men också viktigaste sakerna att göra är att titta inåt och se sig själv som ledare. Jag försöker att göra det så mycket jag kan, eftersom en av de viktigaste sakerna jag vill uppnå i min utveckling är att bli en bättre ledare varje dag. Jag tror också att det är viktigt att integreras som ledare även utanför mitt kärnteam, att vara del av multifunktionella team med bra kommunikation och förståelse. 

Du har arbetet på Essity ett tag nu, vad är det bästa med att arbeta här?

Enligt min åsikt så är det möjligheten människor får att lära sig och utvecklas inom företaget. Jag är ett levande bevis på att om du är villig att lära dig, anstränger dig till ditt yttersta och älskar vad du gör, så är Essity helt öppet för att ge dig möjligheter att hjälpa dig att växa och fortsätta lära dig.

Vi säger ofta att på Essity är människor en av de viktigaste tillgångarna och jag ser hur det återspeglas varje dag. För det mesta kan du utvecklas i din egen takt och du har stor kontroll över hur du vill lära dig saker både i yrket och privat. 

Så vad håller dig motiverad och ger dig energi?

Att komma till kontoret varje morgon och omges av människor som älskar vad de gör och tycker om att arbeta ihop motiverar mig och ger mig energi. Teamet jag arbetar i har ett stort sinne för humor och kamratskap vilket jag tror är extremt viktigt. 

Vilket råd skulle du ge till någon som söker jobb hos Essity?

Om du är villig att ge 110 %, vara proaktiv och en lagspelare så är Essity den perfekta platsen för dig.

Snabbfakta  

• Baserad i: Mexico City, Santa Fe-kontoret

• Bakgrund (företag):  TENA praktikant på SCA, innan dess praktikant på Publicidad Virtual, en kommunikationsbyrå som specialiserat sig på sport

• Personligt motto/citat: Vad du än gör – se till att göra det bra.

• Favoritfilm: The Blind Side   

• Favoritmusik: Country 

• Om du fick välja en produkt från Essity att ta med dig till en öde ö, vilken skulle du välja? Regio Luxury Almond Touch