Life at Essity bloggen är ett globalt initiativ med över 30 bloggare i sju länder, med syfte att ge en inifrånbild av hur det är att jobba på företaget. Genom medarbetarnas egna berättelser kan vi svara på frågan: Hur är det jobba på Essity? 

Life at Essity (före detta SCA) startades upp 2013 efter ett initiativ från dåvarande traineer inom SCA Forest Products Sverige. Idag består bloggen av anställda från hela världen med olika utbildningsbakgrunder, roller och erfarenheter. Alla de sju länderna har sin egen blogg inom ramen för Life at Essity och bloggarna skriver på sina lokala språk. Life at Essity bloggen ger utrymme för våra medarbetare att berätta om sina erfarenheter, åsikter och insikter som de upplever i sitt dagliga arbetsliv. Bloggarna uppmuntras att på ett genuint och öppet sätt berätta om sina erfarenheter, så att läsarna ges en ärlig, personlig och transparent bild av Essity. 

Hanna Svensson, global produktutvecklare och bloggare i Sverige för Life at Essity, uppskattar den effekt som bloggen har, inte bara för läsare utanför företaget, utan även för dem som arbetar för Essity. ”Jag tycker att bloggen är jättebra! För interna läsare ökar förståelsen för avdelningar och roller inom företaget och de får reda på mer om olika projekt som är på gång (till exempel utställningen på Fotografiska museet i Stockholm). För externa läsare ger den en inblick i den fantastiska atmosfären vi har på Essity och skapar nyfikenhet om vilka vi är och vad vi gör”, säger Hanna.

 Men bloggen involverar inte bara bloggarna. Varje bloggare har en blog manager som guidar och ger stöd under tiden man bloggar. Bloggandet är helt frivilligt eftersom vi vill att våra bloggare ska känna att de har frihet att diskutera de frågor som är viktiga för dem. Genom att ge frihet uppmuntras bloggarna att skapa en dialog mellan nuvarande och potentiella medarbetare på ett positivt sätt. Men det är inte bara alla läsare som har nytta av bloggen.   

Jag märkte att bloggandet var förvånansvärt användbart för mitt dagliga arbetsliv. Det gör att jag får skriva ner mina tankar och reflektera över dem vilket ger mig ett mycket tydligare perspektiv på vad jag gör. Detta i kombination med att läsa de andra bloggarnas inlägg lär mig att förstå hur vi passar in i helheten på Essity” berättar Hannah McGrail, UK Assistant Retail Brand Manager. Hannah har bloggat i Storbritannien under de senast två åren. 

Life at Essity bloggen har som syfte att inspirera, både internt och externt. För dem som söker jobb på Essity ger bloggen en unik inblick i våra medarbetares dagliga liv och även en chans för dem som vill ha en närmare dialog med oss och en möjlighet till kontakt.

Våra anställdas perspektiv är mycket viktigt men vi värdesätter också dina synpunkter. Följ och engagera dig med våra bloggare och anslut dig till vår resa.  Besök och följ oss på www.lifeatessity.com