We’re using cookies to give you the best experience possible of Essity.com. Read more about the cookies we use and how to change your settings:

Essity B 268.9 (+1.1 SEK) on 26-Mar-2019 10:19

Select region


Global Site


hanna_svenson2.jpg

Bloggen Life at Essity är tillbaka och är nu bättre än någonsin. Efter en kort paus har vi ett nytt bloggforum med ett nytt utseende där du enkelt kan följa med våra kollegor och delta i diskussionerna.

Bloggen Life at Essity är ett globalt initiativ med över 30 bloggare i sju länder, med syfte att ge perspektiv från insidan av företaget. Genom kollegornas egna berättelser kan vi svara på frågan: Hur är det egentligen att arbeta på Essity? 

Life at Essity (före detta SCA) började 2013 som ett initiativ lett av tidigare praktikanter inom SCA Sverige. Idag består bloggen av anställda från hela världen med olika utbildningsbakgrunder, roller och erfarenheter. Alla de sju länderna har sin egen blogg inom ramen för Life at Essity och bloggarna skriver på sina lokala språk. Bloggen Life at Essity ger utrymme för våra anställda att uttrycka sina erfarenheter, åsikter och insikter under deras dagliga arbetsliv. Bloggarna uppmuntras att tala genuint och öppet om sina erfarenheter med Essity, och de ger ett oförfalskat, personligt och transparent porträtt av Essity. 

Hanna Svensson, global produktutvecklare och bloggare på Life at Essity Sverige, uppskattar den effekt som bloggen har, inte bara för läsare utanför företaget, utan även för dem som arbetar för Essity. ”Jag tycker att bloggen är jättebra! För interna läsare sprider den insikter om avdelningar och roller inom företaget och låter människor få reda på olika initiativ som företaget har på gång (till exempel utställningen på Fotografiska museet i Stockholm). För externa läsare ger den en inblick i den fantastiska atmosfären vi har på Essity och skapar nyfikenhet om vilka vi är och vad vi gör”, säger Hanna.

 Men det begränsar sig inte bara till bloggarna. Varje bloggare har en bloggledare som ger vägledning och stöd i denna process. Bloggandet är helt frivilligt eftersom vi vill att våra bloggare ska känna att de har frihet att diskutera de frågor som är viktiga för dem. Genom att underlätta denna frihet hoppas bloggledarna att uppmuntra en dialog mellan nuvarande och potentiella medarbetare på ett positivt sätt. Men det är inte bara vi som läsare som har nytta av bloggarna.  

”Jag märkte att bloggandet var förvånansvärt användbart för mitt dagliga arbetsliv. Det tillåter mig att skriva ner mina tankar, fundera över dem och jag får ett mycket tydligare perspektiv på vad jag gör. I kombination med att läsa mina medbloggare lär det mig att förstå hur vi passar in i den bredare världen hos Essity”, säger Hannah McGrail, assistent till varumärkeschefen i Storbritannien. Hannah har bloggat i Storbritannien under de senast två åren. 

Bloggen Life at Essity har som syfte att ge inspiration, både internt och externt. För dem som letar efter jobb hos Essity ger bloggen en unik inblick i våra anställdas dagliga liv och en chans för dem som vill engagera sig med oss i framtiden, samt en möjlighet till kontakt.

Våra anställdas perspektiv är mycket viktigt men vi värdesätter också dina synpunkter. Följ och engagera dig med våra bloggare och anslut dig till vår resa.  Besök och följ oss på www.lifeatessity.com